Angers – filmska delavnica za mlade ustvarjalce

MEDIA usposabljanje
Angers filmska delavnica bo potekala od 22.-30.avgusta 2016. Namenjena je mladim filmskim ustvarjalcem, ki so že posneli dva kratka filma in imajo celovečerni film v razvoju. Usposabljanje je zasnovano tako, da mladim nudi podporo pri odločilnem koraku v svet celovečernih filmov.
Kdaj
do  
Kje
Prijave zaprte

Udeleženci delavnice se bodo srečali z analizo filmskih klasik skozi čas, s strokovnimi metodami in izkušnjami priznanih filmskih ustvarjalcev, pod vodstvom inštruktorjev pa bodo razvijali svoje projekte, kjer bo poudarek na režiji, glasbi, produkciji, delu z igralci, itd.

 Program

  1.  Projekcije: Vsak dan se bo začel s prikazovanjem ene izmed filmskih klasik, ki jih bo izbral ter predstavil inštruktor.
  2. Seminar: Gostujoči režiserji in filmski strokovnjaki se bodo posvetili specifičnim aspektom njihove filmografije.
  3. Razgovori: Mladi filmski ustvarjalci bodo imeli možnost, da na zasebnih razgovorih pridobijo znanje inštruktorjev, ki bodo odgovarjali na vprašanja povezana z njihovi prvim celovečernim projektom.
  4. Drugi del delavnice bo potekal med Premiers Plans filmskim festivalom, ki bo od 26.-29. januarja 2017. Na delavnici bodo udeleženci poročali o napredovanju svojega dela, sledila pa bodo srečanja s strokovnjaki s področja produkcije in financ.

 

Kdo se lahko prijavi?

– filmski ustvarjalci, ki so že posneli dva kratka filma in imajo celovečerni film v razvoju (že izdelan scenarij)
– filmski ustvarjalci, ki imajo državljanstvo v eni izmed držav EU ali na Islandiji, Norveškem ter v Švici in Lihtenštajnu

Premiers Plans zagotavlja kritje stroškov usposabljanja, potovanja, hrane in nastanite, v času usposabljanja.

Rok za prijavo je 4. maj 2016. Prijavnico najdete tukaj.

Več o usposabljanju izveste tu ter na njihovi spletni strani.