Predstavite svoj kratki film na Euro Connection 2018!

MEDIA povezovanje
Slovenski ustvarjalci kratkih filmov so vabljeni k prijavi na najpomembnejši koprodukcijski forum za kratkometražne projekte, Euro Connection Pitch 2018, v francoskem Clermont Ferrandu.
Kdaj
do  
Kje
Clermont Ferrand (FR)
Prijave zaprte

Euro Connection je najpomembnejša platforma za koprodukcijo evropskih kratkih filmov, ki se vsako leto odvije na znamenitem festivalu kratkega filma v Clermont-Ferrandu in pritegne več kot 150 udeležencev. Naslednja edicija bo potekala 6. in 7. februarja 2018.

Dogodek namenjen pitchingu in mreženju v ospredje postavlja spodbujanje povezovanja med evropskimi produkcijami, podporniki in prikazovalci kratkometražnih projektov. Za udeležence so poleg pitchinga organizirana individualna srečanja z odločevalci in potencialnimi partnerji.

Društvo za uveljavljanje kratkega filma KRAKEN, ki deluje kot slovenski zastopnik Euro connection dogodka v Sloveniji, bo konec oktobra organiziralo predstavitveni slovenski pitching, na katerem bo strokovna žirija izbrala projekt, ki bo kot predlog posredovan komisiji Euro Connectiona. Če bo projekt izbran, bo producentu poleg udeležbe na Euro Connection pitchingu zagotovljeno tudi vabilo na filmski festival v Clermont-Ferrandu.

euro_connection

Prijavijo se lahko:

– kratki filmski projekti (igrani, animirani, kreativni dokumentarci) do 40 minut
– v izvedbi slovenske produkcijske hiše
– z zagotovljenim delnim financiranjem
– ki iščejo mednarodne evropske koproducente
– katerih snemanje/produkcija se ne bo začela pred majem 2018
in katerih producent se bo udeležil glavnega Euro Connection dogodka v Clermont-Ferrandu.

Več o kriterijih in dogodku si lahko preberete tukaj, kjer se nahaja tudi prijavnica z navedenimi obveznimi prilogami. Nepopolne prijave se ne bodo upoštevale.

Svoje projekte lahko prijavite do petka 20. oktobra 2017 na industry@kraken.si.