European Audiovisual Enterpreuners (EAVE) strokovno usposabljanje

MEDIA usposabljanje
EAVE je namenjen izbranim izkušenim producentom igranih in dokumentarnih filmov, ki želijo nadgraditi svoje znanje o koproduciranju na evropskem nivoju in hkrati zgraditi razvejano mrežo profesionalnih stikov. Dobrodošli so tudi zainteresirani predstavniki področij, tesno povezanih s filmskim (odločevalci, financerji, pravniki in finančniki, predstavniki festivalov in koprodukcijskih tržnic, medijev).
Kdaj
 
Kje
Luksemburg (LU), Stavanger (NO), Santiago de Compostela (ES)
Prijave zaprte

“Less is More” program za razvoj nizkoproračunskih filmov

MEDIA usposabljanje
Uposabljanje Less is More (Manj je več) se osredotoča na iskanje priložnosti znotraj okvirjev mikroproračunskih filmov, zlasti če ti nastajajo v produkciji mladih obetavnih produkcijskih podjetij. Odprt je poziv za prijave projektov in udeležencev!
Kdaj
do  
Kje
Flandrija (BE), Transilvanija (RO) in Bretanja (FR)
Prijave zaprte

Predstavite svoj kratki film na Euro Connection 2018!

MEDIA povezovanje
Slovenski ustvarjalci kratkih filmov so vabljeni k prijavi na najpomembnejši koprodukcijski forum za kratkometražne projekte, Euro Connection Pitch 2018, v francoskem Clermont Ferrandu.
Kdaj
do  
Kje
Clermont Ferrand (FR)
Prijave zaprte

When East Meets West 2018: fokus tudi na Slovenijo!

MEDIA povezovanje
V letu 2018 je v ospredju WEMW dvojni vzhodno-zahodni fokus, in sicer na nordijske države (Danska, Švedska, Finska, Islandija, Norveška) in države jugovzhodne Evrope (Albanija, BIH, Bolgarija, Črna Gora, Hrvaška, Grčija, Kosovo, Makedonija, Srbija in Slovenija).
Kdaj
do  
Kje
Trst (IT)
Prijave zaprte

MIDPOINT Feature Launch 2018

MEDIA usposabljanje
MIDPOINT Feature Launch je program usposabljanja namenjen scenaristom, režiserjem in producentom, ki razvijajo svoj prvi ali drugi celovečerni film. Fokus usposabljanja je razvoj, financiranje in promocija projektov.
Kdaj
do  
Kje
Trst (IT), Karlovi Vari (CZ) in druga prizorišča
Prijave zaprte

MIDPOINT Shorts 2018

MEDIA usposabljanje
MIDPOINT Shorts je program usposabljanja namenjen kratkim filmom v razvoju. Udeležijo se ga lahko scenaristi, režiserji in producenti.
Kdaj
do  
Kje
Trst in druge lokacije
Prijave zaprte

European Short Pitch priložnost za koprodukcije kratkih filmov!

MEDIA usposabljanje
European Short Pitch je pobuda za promocijo evropskih koprodukcij kratkometražnih filmov. Sestavljata jo scenaristično srečanje izbranih udeležencev s projekti januarja in koprodukcijski forum pred panelom evropskih odločevalcev marca.
Kdaj
do  
Kje
Januar: tbc. Marec: Poznan (PL).
Prijave zaprte

Baltic Event 2017

MEDIA povezovanje
Baltic Event je največja koprodukcijska platforma v severni in osrednji Evropi, ki poteka v času talinskega filmskega festivala Black Nights.
Kdaj
do  
Kje
Tallinn, Estonija
Prijave zaprte