Usmerjeni poslovni pristopi za muzeje

Dogodki CED
Strokovnjake s področja kulturne dediščine 23. sept. 2019 vabimo na brezplačno predavanje in delavnico z Julie Aldridge, priznano strokovnjakinjo za razvoj učinkovitih pristopov delovanja na področju kulture, umetnosti in kulture dediščine. Predavanjem sledijo individualna, poslovno usmerjena svetovanja.
Kdaj
do  
Kje
Muzej novejše zgodovine Slovenije
Prijave do
  

Ustvarjalne sinergije na Špancirfestu v Varaždinu

Drugi organizatorji in CED
Sodelovanje Centrov Ustvarjalna Evropa Hrvaška, Slovenija in Avstrija: 29. avg. 2019 bomo na Hrvaškem v okviru uličnega in glasbenega festivala Špancirfest, skupaj s hrvaškimi in avstrijskimi kolegi, predstavili priložnosti za mednarodno sodelovanje, ki jih omogoča Ustvarjalna Evropa, ter dejavnosti in delo CED. Promovirali bomo tudi uspehe slovenskih ustvarjalcev.
Kdaj
do  
Kje
Palača Herzer, Franjevački trg 10, 42000, Varaždin
Prijave do
  

Motovila na ProFeKK: izzivi in priložnosti produkcije mednarodnih filmskih festivalov

Media
Dvodnevni dogodek v soorganizaciji zavoda Motovila (CED Slovenija) in društva Kraken v okviru 5. Festivala kratkega filma Ljubljana – FeKK . Z nami bo švicarski strokovnjak Jean Perret, nekdanji dolgoletni vodja festivala Visions du Réel, ki trenutno predava na ženevski šoli za umetnost in oblikovanje HEAD.
Kdaj
do  
Kje
SCCA projektna soba (Metelkova 6, Ljubljana) in Slovenska kinoteka (Miklošičeva 28, Ljubljana)
Prijave zaprte

Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?

Drugi organizatorji in CED
Ali si prizadevate, da bi našli delujoče in izvedljive načine, s pomočjo katerih bo vaša organizacija v prihodnosti uresničila zastavljeni program in dosegla učinke, ki udejanjajo njeno poslanstvo? Potem vas vabimo na strokovni seminar "Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?" v Ljubljano, 27. maja ali v Maribor, 28. maja. Rok za prijave: 20. maj.
Kdaj
do  
Kje
Center za kreativnost (Ljubljana - 27. maj in Maribor - 28. maj 2019)
Prijave zaprte

Delavnica za založnike

Kultura
Motovila (CED Slovenija) vabi založnike na brezplačno delavnico za pripravo razpisne dokumentacije programa Ustvarjalna Evropa–Kultura za projekte literarnega prevajanja za leto 2019. Razpis je bil objavljen 16. apr. 2019, rok za oddajo vlog je 4. jun. 2019.
Kdaj
do  
Kje
Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, Ljubljana
Prijave zaprte

Predvolilno soočenje – Kultura v EU

Dogodki, Drugi organizatorji in CED
Ob evropskih volitvah se odpirajo številna vprašanja: višji proračun za kulturo, svoboda umetniškega izražanja, boljši pogoji za delo, medsektorsko sodelovanje. Društvo Asociacija skupaj z zavodom Motovila in v sodelovanju z Radiom Študent 7. maja 2019 organizira predvolilno soočenje s kandidati za Evropski parlament. Dogodek lahko spremljate prek etra in video kanalov Radia Študent.
Kdaj
do  
Kje
Švicarija / MGLC, Pod turnom 4, 1000 Ljubljana
Prijave zaprte

Konferenca o mobilnosti

Dogodki CED, Drugi organizatorji in CED
Izvajate programe mobilnosti v praksi? Iščete priložnost za mobilnost? Sodelujete pri sprejemanju odločitev, ki vplivajo na mobilnost v kulturi? Na dvodnevnem dogodku bomo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Od že uveljavljenih do novih priložnostih in podpornih sistemih mobilnost na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor.
Kdaj
do  
Kje
Hotel Slon, Slovenska cesta 34, Ljubljana
Prijave zaprte

Informativni dan Evropska prestolnica kulture za leto 2025

Drugi organizatorji in CED
Ministrstvo za kulturo vabi predstavnike mest, ki se zanimajo za naziv, in predstavnike medijev, da se udeležijo informativnega dneva EPK 2025, ki bo 18. mar. 2019, na katerem bodo lahko pridobili dodatne informacije. Gostje dogodka so predstavniki Evropske komisije, EPK Liverpool 2008 in EPK Reka 2020.
Kdaj
do  
Kje
Ministrstvo za kulturo, Metelkova 4, Ljubljana
Prijave zaprte

Motovilin strokovni seminar MEDIA

Media
Na dvodnevnem brezplačnem seminarju zavoda Motovila (CED Slovenija) bomo v sodelovanju s CED Madžarska, Cankarjevim domom, Amnesty International Slovenia in s podporo Balassijevega inštituta predstavili živahno dogajanje na področju produkcije in promocije filmov s tematiko človekovih pravic, izkušnje madžarskih prijaviteljev s črpanjem sredstev programa Ustvarjalna Evropa MEDIA in priložnosti za koprodukcije z Madžarsko.
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom
Prijave zaprte

Uspešno … ustvarjalno 2018

Dogodki CED
Motovila (CED Slovenija) zaključuje leto in se ozira za uspehi slovenskih organizacij v letu 2018.
Kdaj
do  
Kje
Mestna hiša, Rdeča dvorana
Prijave zaprte

Noč evropskega filma

Media
Nova pobuda Ustvarjalne Evrope –MEDIA in Europa Cinemas. Motovila (CED Slovenija) vabi v Kinodvor na festival Animateka na brezplačen ogled filmske projekcije »Samouni Road« (r. Stefano Savona). Po projekciji sledi pogovor in druženje …
Kdaj
do  
Kje
Kinodvor
Prijave zaprte

Resnica in miti o transmedijskem pripovedovanju zgodb

Drugi organizatorji in CED
Kako hitro sledimo spremembam v avdiovizualni industriji, če sploh? Kako naj razvoj projektov prilagodimo novi digitalni paradigmi? Nuno Bernardo, portugalski scenarist, pisatelj, producent, režiser in direktor beActive, bo 4. dec. 2018 na Animateki razkril več o transmedijskih zgodbah. Brezplačno predavanje je namenjeno producentom, režiserjem, scenaristom, ustvarjalcem v transmedijskem okolju in drugi zainteresirani strokovni javnosti.
Kdaj
do  
Kje
Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana
Prijave zaprte