Dogodki Motovile

Dogodki CED
Zavod Motovila za predstavnike kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, vključno z avdiovizualnim, organizira številne strokovne dogodke za spodbujanje profesionalizacije sektorjev, dostopa do finančnih virov in mednarodnega povezovanja.
Kdaj
do  
Kje
Prijave zaprte

Mobilna POP-UP pisarna

Drugi organizatorji in CED
V okviru podporno-svetovalne dejavnosti Motovila v sodelovanju s partnerji jeseni vzpostavlja mobilno POP-UP pisarno.
Kdaj
do  
Kje
Nova Gorica in Gorica (IT)
Prijave zaprte

Ustvarjalne sinergije na steirischer herbst 19 v Gradcu

Drugi organizatorji in CED
CED Avstrija, Hrvaška in Slovenija na kupu 3. okt. v Gradcu. Pridružili se nam bodo kolegi iz CED Madžarska. Na festivalu steirischer herbst 19 bomo predstavili priložnosti za mednarodno sodelovanje, ki jih omogoča Ustvarjalna Evropa. V goste smo povabili predstavnike organizacij, ki sodelujejo v podprtih projektih Ustvarjalne Evrope.
Kdaj
do  
Kje
Besucher*innenzentrum/herbst Kantine, Kaiser Josef Platz 4, 8010 Graz
Prijave zaprte

Usmerjeni poslovni pristopi za muzeje

Dogodki CED
Strokovnjake s področja kulturne dediščine 23. sept. 2019 vabimo na brezplačno predavanje in delavnico z Julie Aldridge, priznano strokovnjakinjo za razvoj učinkovitih pristopov delovanja na področju kulture, umetnosti in kulture dediščine. Predavanjem sledijo individualna, poslovno usmerjena svetovanja.
Kdaj
do  
Kje
Muzej novejše zgodovine Slovenije
Prijave zaprte

Motovila spodbuja mednarodne koprodukcije na FSF

Media
Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s Festivalom slovenskega filma v Portorožu organizira pitching usposabljanje za producente, ki želijo razvijati slovensko-italijanske koprodukcije. Mednarodni svetovalec za avdiovizualne vsebine in MEDIA tutor Alejandro de la Fuente (MAIA Workshops) bo 18. septembra izbranim producentom pomagal pri zasnovi učinkovitih prodajnih predstavitev.
Kdaj
 
Kje
Avditorij Portorož, Zelena dvorana
Prijave zaprte

Ustvarjalne sinergije na Špancirfestu v Varaždinu

Drugi organizatorji in CED
Sodelovanje Centrov Ustvarjalna Evropa Hrvaška, Slovenija in Avstrija: 29. avg. 2019 bomo na Hrvaškem v okviru uličnega in glasbenega festivala Špancirfest, skupaj s hrvaškimi in avstrijskimi kolegi, predstavili priložnosti za mednarodno sodelovanje, ki jih omogoča Ustvarjalna Evropa, ter dejavnosti in delo CED. Promovirali bomo tudi uspehe slovenskih ustvarjalcev.
Kdaj
do  
Kje
Palača Herzer, Franjevački trg 10, 42000, Varaždin
Prijave zaprte

Motovila na ProFeKK: izzivi in priložnosti produkcije mednarodnih filmskih festivalov

Media
Dvodnevni dogodek v soorganizaciji zavoda Motovila (CED Slovenija) in društva Kraken v okviru 5. Festivala kratkega filma Ljubljana – FeKK . Z nami bo švicarski strokovnjak Jean Perret, nekdanji dolgoletni vodja festivala Visions du Réel, ki trenutno predava na ženevski šoli za umetnost in oblikovanje HEAD.
Kdaj
do  
Kje
SCCA projektna soba (Metelkova 6, Ljubljana) in Slovenska kinoteka (Miklošičeva 28, Ljubljana)
Prijave zaprte

Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?

Drugi organizatorji in CED
Ali si prizadevate, da bi našli delujoče in izvedljive načine, s pomočjo katerih bo vaša organizacija v prihodnosti uresničila zastavljeni program in dosegla učinke, ki udejanjajo njeno poslanstvo? Potem vas vabimo na strokovni seminar "Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?" v Ljubljano, 27. maja ali v Maribor, 28. maja. Rok za prijave: 20. maj.
Kdaj
do  
Kje
Center za kreativnost (Ljubljana - 27. maj in Maribor - 28. maj 2019)
Prijave zaprte

Delavnica za založnike

Kultura
Motovila (CED Slovenija) vabi založnike na brezplačno delavnico za pripravo razpisne dokumentacije programa Ustvarjalna Evropa–Kultura za projekte literarnega prevajanja za leto 2019. Razpis je bil objavljen 16. apr. 2019, rok za oddajo vlog je 4. jun. 2019.
Kdaj
do  
Kje
Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, Ljubljana
Prijave zaprte

Predvolilno soočenje – Kultura v EU

Dogodki, Drugi organizatorji in CED
Ob evropskih volitvah se odpirajo številna vprašanja: višji proračun za kulturo, svoboda umetniškega izražanja, boljši pogoji za delo, medsektorsko sodelovanje. Društvo Asociacija skupaj z zavodom Motovila in v sodelovanju z Radiom Študent 7. maja 2019 organizira predvolilno soočenje s kandidati za Evropski parlament. Dogodek lahko spremljate prek etra in video kanalov Radia Študent.
Kdaj
do  
Kje
Švicarija / MGLC, Pod turnom 4, 1000 Ljubljana
Prijave zaprte

Konferenca o mobilnosti

Dogodki CED, Drugi organizatorji in CED
Izvajate programe mobilnosti v praksi? Iščete priložnost za mobilnost? Sodelujete pri sprejemanju odločitev, ki vplivajo na mobilnost v kulturi? Na dvodnevnem dogodku bomo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Od že uveljavljenih do novih priložnostih in podpornih sistemih mobilnost na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor.
Kdaj
do  
Kje
Hotel Slon, Slovenska cesta 34, Ljubljana
Prijave zaprte