Eurimages podpora dvema slovenskima projektoma

/
Eurimages je na svojem 134. srečanju v Budimpešti s skupno 5 367 000 EUR podpril 19 koprodukcij (od tega en dokumentarni in en animirani film). Med 17 podprtimi igranimi filmi sta tudi dva slovenska!

Dve slovenski koprodukciji – “Mama” v režiji Vlade Škafarja, katere razvoj je Program MEDIA v 2012 podprl s 25 000 EUR sredstev za producentsko hišo Gustav film, ki film razvija skupaj z italijanskimi partnerji, ter “Naša vsakodnevna zgodba” bosanske režiserke Ines Tanović v koprodukciji Slovenije (Studio Maj), BIH in Hrvaške sta med 17 izbranimi igranimi projekti, katerih produkcija bo sofinancirana s strani Sveta Evrope – čestitamo!

Eurimages, evropski sklad za kinematografsko koprodukcijo, distribucijo, prikazovanje in digitizacijo je ustanovil Svet Evrope 1988 in je od tedaj podprl 1579 evropskih filmov s približno 479 milijonov EUR. Na marčevskem srečanju je Upravni odbor sklada tudi prvič od ustanovitve soglasno predlagal podaljšanje mandata trenutnemu direktorju Eurimagesa, Robertu Olli za naslednji dve leti (od julija 2014 naprej).

Več informacij tukaj