Ekipa CED Slovenija oktobra v Bruslju

/
Udeležili smo se letnega srečanja evropske mreže v organizaciji Evropske komisije in Izvajalske agencije EACEA. Prav takrat je v Bruslju potekala tudi konferenca Ustvarjalna Evropa – osrednji letni dogodek katerega namen je poudariti rezultate in dosežke podprtih projektov. Na konferenci so nastopili tudi izkušeni slovenski predstavniki kulturnih in ustvarjalnih organizacij.

Srečanje mreže CED v Bruslju (25.–26. 10.)

Predstavnici CED Slovenija Sabina Briški in Mateja Lazar sta se udeležili uradnega letnega srečanja evropske mreže CED v Bruslju (25.–26. 10.), ki sta ga organizirali EK in EACEA z namenom dodatnega usposabljanja predstavnikov CED in informiranja glede izvajanja programa Ustvarjalna Evropa.
Poleg obsežnega informiranja pisarn CED s strani EK/EACEA je bil namen udeležbe na srečanju predvsem izmenjava izkušenj med centri CED in zasnove prihodnjih skupnih dogodkov s posameznimi člani mreže CED.

Konferenca Creative Europe Showcase v Bruslju (27. 10.)

Evropska komisija je 27. oktobra organizirala konferenco Ustvarjalna Evropa – osrednji letni dogodek katerega namen je poudariti rezultate in dosežke podprtih projektov. Središčna tema konference so bile prednostne naloge Ustvarjalne Evrope in Evropsko leto kulturne dediščine 2018. Na konferenci so nastopili izkušeni predstavniki kulturnih in ustvarjalnih organizacij, ki so za svoje projekte prejeli podporo Ustvarjalne Evrope in med njimi je bila izredno dobro zastopana tudi Slovenija. Projekta Versopolis (Anja Kovač, Beletrina) in Heroes We Love (Simona Vidmar, UGM) sta bila predstavljena na panelih, v fokusu pa so bili tudi drugi projekti, v katerih sodelujejo slovenski partnerji (Simboli – Pogrebno podjetje Maribor, European Digital Arts and Science Network – Galerija Kapelica). Panela o zmogljivostih sektorja in razvoju občinstva je (na predlog CED Slovenija) moderiral Luka Piškorič iz Kreativnega centra Poligon.

Posnetek konference si lahko ogledate tukaj.