EIB vabi vizualne umetnike na rezidenco v Luksemburg

/
Poziv Inštituta Evropske investicijske banke (EIB) je namenjen umetnikom do 35 let s področja vizualnih umetnosti, ki so državljani ene od članic EU. Rok za prijavo: 3. januar 2018.
Vir: EIB.

Inštitut Evropske investicijske banke (European Investment Bank – EIB Institut) v okviru t. i. Artists Development Programme (ADP), ki ga vodi britanski umetnik Callum Innes, vabi umetnike in umetniške kolektive na 5–6 tedensko rezidenčno bivanje v Luksemburg.

Inštitut EIB je objavil dva poziva, tj. (1) Disruption: The Imprint of Man in (2) Cultural Heritage: Dealing with History through Art, namenjena umetnikom do 35 let s področja vizualnih umetnosti, ki so državljani ene od članic EU. Rok za prijavo je 3. januar 2018 do polnoči (GMT+1).

EIB krije potne stroške do/iz Luksemburga, umetnik pa bo prejel tudi štipendijo (100 EUR na dan), imel zagotovljen bivalni/delovni prostor, ob pričetku rezidence bo prejel še dodaten proračun za produkcijo v višini 500 EUR, ob zaključku rezidence pa denarno nagrado v višini 1.000 EUR, pod pogojem, da bo ustvaril umetniško delo.

Rezidenca v Luksemburgu bo potekala maja in junija 2018.

Več o pozivih (angl.):
ADP_cfa_THEM_Cultural Heritage_2018
ADP_cfa_THEM_Disruption_2018