Delavnica umetniškega videa

/
Zavod SCCA – Ljubljana v oktobru 2017 vabi mlade od 15 do 30 let na sklop delavnic pod vodstvom mentorjev Valérie Wolf Gang in Tonija Poljanca, kjer bodo izvedeli več o razvoju ideje, scenariju, snemanju, montaži in post-produkciji umetniškega videa. Rok za prijavo: 2. okt. 2017.

delavnica-umetniskega-videa-800x600Delavnica je namenjena mladim od 15 do 30 let, ki jih zanima produkcija umetniškega videa in se želijo z umetniškim videom pobliže spoznati, od razvoja ideje in scenarija do snemanja, montaže in post-produkcije. Na delavnico se lahko prijavi vsak, ki ga to področje zanima, predhodno znanje s področja video produkcije ni potrebno.

Delavnica bo potekala v Projektni sobi SCCA (Metelkova 6, Ljubljana) tri zaporedne vikende v mesecu oktobru (sobote in nedelje, 7. & 8.; 14. & 15.; 21. & 22.; 24. 10. 2017) in bo zelo praktično naravnana (od teorije, zgodovine videa, do praktičnega dela). Cilj delavnice je, da vsak udeleženec pod mentorskim vodstvom razvije svojo idejo in ustvari video, ki bo na koncu tudi predstavljen na javni projekciji.

Prijava & kotizacija

Ob prijavi pošljite kratek sinopsis svoje ideje oz. videa, ki ga boste na prvem srečanju tudi predstavili. Na kratko napišite, zakaj se želite delavnice udeležiti. Sprejetih bo največ 12 udeležencev. Prijave pošljite do 2. oktobra 2017 na naslov: info@scca-ljubljana.si.
Kotizacija: Dijaki 10 EUR, študenti 15 EUR, ostali 20 EUR (cena vključuje DDV). Kotizacijo bodo udeleženci poravnali na prvem srečanju.

Več informacij in urnik

Mentorja

Valérie Wolf Gang je režiserka in vizualna umetnica, magistrica medijskih umetnosti in praks, aktivna na področju filma, umetniškega videa in sodobnih umetniških praks. Dejavno je vključena v različna področja sodobne umetnosti in produkcije, video in filmske projekte, mednarodne razstavne selekcije, umetniške rezidence ter vodi delavnice filmske vzgoje.
Toni Poljanec se od leta 2006 večinoma ukvarja z dokumentarnim filmom in videom, z izobraževalnimi projekti za mlade ter s produkcijo video vsebin za naročnike. Je član produkcijske skupine Hupa Brajdič, ki se pretežno ukvarja z dokumentarnim filmom.