Dan intelektualne lastnine 2014: avtorske pravice v filmu

/
Filmski ustvarjalci ste 23. aprila ob 15.00 vabljeni v Slovensko kinoteko na brezplačno posvetovalnico Urada za intelektualno lastnino s fokusom na avtorskih pravicah v filmu.

S praznovanjem svetovnega dneva intelektualne lastnine, ki ga 26. aprila obeležujejo vse države članice Svetovne organizacije za intelektualno lastnino(WIPO), med njimi tudi Slovenija, želi Urad RS za intelektualno lastnino počastiti pomen ustvarjalnosti za gospodarski in družbeni razvoj.

Letošnja tema dneva intelektualne lastnine je Film – univerzalna strast. V prostorih Slovenske kinoteke (Miklošičeva 38, Ljubljana) bo za filmske ustvarjalce izvedena brezplačna posvetovalnica o pomenu varovanja avtorske pravice, na kateri bodo pravni strokovnjaki urada predstavili avtorsko pravo za filmske ustvarjalce in študente.

Prijave zbira Urad RS za intelektualno lastnino. Zaradi omejitve prostora (120 oseb) je potrebna predhodna prijava na e-naslov info@uil-sipo.si, s pripisom »udeležba 23-4-2014« do vključno 22. aprila (do 12. ure). Dogodek organizira Urad RS za intelektualno lastninov sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom in Slovensko kinoteko.