Dan Evrope – velike zgodbe iz malih držav

/
Med 8. in 10. majem vabljeni k brezplačnem spletnem ogledu štirih filmskih mojstrovin, ki so nastale v produkciji petih sodelujočih držav s podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Centri Ustvarjalne Evrope iz Estonije, Hrvaške, Latvije, Litve in Slovenije na dan Evrope povezujejo ljubitelje filma in jih vabijo k odkrivanju velikih filmskih zgodb iz malih držav!

Ob dnevu Evrope (9. maja) na spletu brezplačno predvajamo nagrajene MEDIA filme izbranih malih kinematografij iz bližnje in daljne evropske soseske!
Začnemo v petek, 8. maja ob 20.00 po srednjeevropskem času, brezplačen ogled štirih nagrajevanih filmskih naslovov, ki so s podporo Ustvarjalne Evrope nastali v produkciji petih sodelujočih držav, pa bo možen v Estoniji, na Hrvaškem, v Latviji, Litvi in Sloveniji do sobote, 10. maja do 20.00.

Gre za odlično priložnost odkrivanja dveh mednarodnih baltskih filmskih uspešnic in (ponovnega) ogleda dveh nagrajevanih slovensko-hrvaških regionalnih koprodukcij.

Več informacij in  dostop do filmov tukaj.

Dogodek je del kampanje #CreativeEuropeAtHome, ki v času epidemije COVID-19 promovira spletni dostop do kakovostne kulture s podporo programa Ustvarjalna Evropa.