Strokovno predavanje “Kako napisati scenarij, ki se prodaja sam?”

/
Center Ustvarjalna Evropa / Motovila v okviru Festivala kratkega filma v Ljubljani gosti priznanega scenarističnega strokovnjaka Christiana Routha, ki bo 23. avgusta predaval o najboljših načinih predstavljanja idej za filmske zgodbe odločevalcem v avdiovizualni industriji!

Center Ustvarjalna Evropa / Motovila na prihajajočem Mednarodnem festivalu kratkega filma FEKK gosti Christiana Routha, mednarodnega svetovalca za razvoj filmskih zgodb in mentorja scenaristične delavnice Kratka scena.

Na javnem predavanju bo vsem zainteresiranim predaval o najboljših načinih predstavljanja idej za filmske zgodbe odločevalcem v avdiovizualni industriji! V ospredju bodo žanr, logline, sinopsis, treatment in scenarij ter postopki izbire projektov, pitching in psihologija osebnih sestankov.

Predavanje Kako napisati scenarij, ki se prodaja sam? je del zaprte scenaristične delavnice Kratka scena in bo potekalo v angleščini.

KDAJ: torek, 23. avgust, 15:0017:00
KJE: Muzej sodobne umetnosti Metelkova – MSUM, Maistrova 3, Ljubljana (predavanje je zaradi velikega interesa prestavljeno iz hostla Tresor v MSUM)
PRIJAVE so zaradi velikega interesa zaprte. Hvala za razumevanje.

O PREDAVATELJU
Christian Routh je vodja usposabljanja ScripTeast, s podporo programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Gre za mednarodni program za razvoj scenarijev filmskih ustvarjalcev iz Srednje in Vzhodne Evrope, katerega se redno udeležujejo tudi slovenski scenaristi s svojimi projekti (Jan Cvitkovič, Hanna Slak, Matevž Luzar, Suzana Tratnik & Maja Weiss itd.). V preteklih letih je sodeloval pri različnih mednarodnih avdiovizualnih usposabljanjih in programih ter svetoval evropskim in nacionalnim skladom in inštitucijam. Pomagal je pri razvoju več sto evropskih filmov, vključno s Toto le Heroes, Orlando, Lom valov in Elizabeta.

O KRATKI SCENI

Scenaristična delavnica za kratki film bo med 23. in 26. avgustom potekala v okviru festivala FEKK potekala. Sedmim ustvarjalcem kratkih filmov (prijave so že zaključene) bosta uveljavljena mednarodna mentorja Christian Routh in Peter Murdmaa in obetavni slovenski svetovalec Martin Horvat ponudili strokovno pomoč pri razvoju projektov ter pripravah za pitching. Cilj delavnice je spodbujanje domačih avtorjev kratkih filmov za udejstvovanje na mednarodnem avdiovizualnem trgu – udeleženci bodo dobili priložnost kandidiranja za Euro Connection, pitching dogodek in tržnico, ki bo februarja 2017 potekala v okviru najpomembnejšega festivala kratkega filma na svetu, v francoskem Clermont-Ferrandu.

O PARTNERJIH
Kratka scena nastaja v soorganizaciji društva za uveljavljanje kratkega filma Kraken – festivala FeKK, produkcijske hiše EnaBanda in Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki deluje v okviru zavoda Motovila ter v partnerstvu z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (MSUM). Christian Routh bo kot svetovalec za scenarije sodeloval tudi na prihajajočem srečanju delavnice za razvoj celovečernih igranih filmov Scenarnica v organizaciji Slovenskega filmskega centra in Društva slovenskih režiserjev.