CEE Animation workshop – podaljšan rok za prijave!

/
CEE Animation workshop je evropski program strokovnega usposabljanja za producente in ustvarjalce animiranih filmov iz držav z nizko avdiovizualno zmogljivostjo. Prijave podaljšane do 5. sept. 2019.

Cilj usposabljanja je razvoj animiranih projektov ter dvig kompetenc producentov in ustvarjalcev, predvsem iz Srednje in Vzhodne Evrope. S spodbujanjem koprodukcij in trajnostnih poslovnih modelov na področju animacije program spodbuja dostop do virov financiranja in mednarodnih trgov.

Fokus usposabljanja so animirani projekti v razvoju (celovečerni in kratki filmi, serije in hibridne forme). Prijavijo se lahko producenti in režiserji/scenaristi s projektom ali drugi strokovnjaki brez projekta (predstavniki filmskih skladov, odločevalci, drugi strokovnjaki s področja animiranega filma itd.).

Enoletno usposabljanje je sestavljeno iz treh srečanj oz. modulov in vmesnega spletnega dela in svetovanja:
1. modul: Ljubljana, 29. nov.–5. dec. 2019
2. modul: Talin, mar. 2020
3. modul: Trebon, maj 2020 (v okviru CEE Animation foruma)
Moduli potekajo pod mentorstvom izkušenih mednarodnih strokovnjakov in vključujejo najnovejše trende v produkciji, trženju in distribuciji, študije primerov mednarodnih koprodukcij, finančne in pravne zadeve ter druge pomembne produkcijske in promocijske elemente.

Rok za prijave podaljšan: 5. sept. 2019
Več informacij in prijave: https://www.ceeanimation.eu/

CEE Animation Workshop je edinstvena pobuda za krepitev srednje- in vzhodnoevropske industrije animiranega filma.
Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) je za izvedbo programa usposabljanja prejel podporo MEDIA v kategoriji regionalno usmerjenega programa usposabljanja. Evropska komisija pričakuje, da bodo z naslavljanjem specifičnih potreb v animirani industriji Srednje in Vzhodne Evrope dosegli pozitivne učinke za celotno evropsko avdiovizualno pokrajino.

V branje priporočamo:
DSAF ponovno uspešen na razpisu za dostop do trgov
Animation Plan for Europe (pdf.)
DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma): Building a network (video)
CEE Animation forum 2019
DSAF prejel 155.000 EUR MEDIA podpore za krepitev animacije v Srednji in Vzhodni Evropi
Zgodovinski uspeh Društva slovenskega animiranega filma!
Srednje- in vzhodnoevropski animirani film se združuje v enotno tržišče