CED Slovenija svetoval na usposabljanjih za festivale in dokumentarce

/
Predstavnica CED Slovenija Sabina Briški je bila kot strokovnjakinja za podprogram MEDIA povabljena na dve mednarodni usposabljanji za festivale in dokumentarne filme v Motovun in Prizren, kjer je nudila svetovanje v zvezi s podporami Ustvarjalne Evrope za avdiovizualni sektor.

RAZVOJ FESTIVALOV
Kot MEDIA opazovalka se je Sabina Briški med 21. in 25. julijem v Motovunu udeležila programa Developing Your Film Festival (glej storify dogodka) za strateški razvoj filmskih festivalov. Kot slovenski štipendistki sta usposabljanje uspešno končali tudi predstavnici MEDIA podprtega festivala Kino Otok, Ana Cerar in Vesna Štimac.

RAZVOJ IN PITCHING DOKUMENTARNIH FILMOV
V okviru mednarodnega festivala dokumentarnega filma DokuFest v Prizrenu je med 9. in 13. avgustom potekalo drugo srečanje in pitching Balkan Documentary Center Discoveries 2016, usposabljanja za dokumentarne filme, ki so tematsko ali produkcijsko vezani za širšo regijo.

Sabina Briški se je odzvala vabilu organizatorjev ter na zaključnem pitchingu sodelovala kot članica strokovne komisije. Prav tako je na individualnih sestankih svetovala osmim udeležencem delavnice glede možnosti znotraj podprograma MEDIA.

Med njimi je bil tudi Miha Čelar iz Astral filma, ki z režiserko Haidy Kancler razvija film »Lahko noč, Irena«.

Foto arhiv: ICO in BDC.