CED Slovenija na drugi konferenci razvijalcev videoiger

/
Druge Slovenian Games Conference (SGC) konference, ki je 24. septembra v Ljubljani potekala v organizaciji združenja Games Slovenia,se je udeležila tudi predstavnica Centra Ustvarjalna Evropa Sabina Briški, in sicer z namenom boljšega spoznavanja tega dinamičnega sektorja ter mreženja z razvijalci videoiger iz Slovenije in širše regije.

Gost druge Slovenian Games Conference konference je bil tudi Jari-Pekka Kaleva, predsednik združenja European Game Developer Federation (EGDF). Izpostavil in pohvalil je udeležbo lokalnega CED na tovrstni konferenci in pripravljenost pomagati ustvarjalcem videoiger, ki programa Ustvarjalna Evropa (še) ne poznajo tako dobro.

Jari-Pekka Kaleva je ustvarjalcem videoiger – konference se je udeležilo približno 120 slušateljev – poleg razpisa za razvoj videoiger v okviru Ustvarjalne Evrope, predstavil tudi nekatere druge evropske možnosti pridobivanja sredstev v okviru programa Horizon2020 in novega jamstvenega sklada za podporo malim in srednjim podjetjem ter spomnil na izzive, s katerimi se ta sektor sooča.

Beležimo dober program in zanimive goste, od katerih smo se veliko naučili.
Vsa predavanja bodo dostopna na spletnih straneh SGC.