Inovativna orodja in poslovni modeli

Program
Ustvarjalna Evropa (2021–2027) – MEDIA 
Leto
2021 
Oznaka
CREA-MEDIA-2021-INNOVBUSMOD 
Rok
torek, 24. avgust 2021 zaprt

Shema je namenjena spodbujanju razvoja in/ali širjenju rabe inovativnih orodij in poslovnih modelov, ki prispevajo k vidnosti, dostopnosti, občinstvom in raznolikosti evropskih AV del v digitalni dobi oz. spoprijemanju s povečano konkurenco. Cilj je odgovoriti na potrebe AV sektorja, da se spopade z izzivi in priložnostmi trenutne “digitalne revolucije”.

Gre predvsem za:
– orodja za podnaslavljanje ali izboljšanje dostopnosti in prepoznavnosti AV del za čezmejno rabo na različnih platformah;
– poslovna orodja, namenjena učinkovitejšim in bolj transparentnim AV trgom: avtomatizacija sistemov za upravljanje s pravicami, tehnološke rešitve za pridobivanje in analizo podatkov;
– poslovni modeli za optimizacijo sinergij med distribucijskimi platformami (festivali, kina, VOD …);
– poslovna orodja, namenjena spodbujanju novih modelov produkcije, financiranja, distribucije ali promocije, ki jih omogočajo ali izboljšujejo nove tehnologije (AI, velepodatki, veriženje podatkovnih blokov ipd.)

Celoten proračun razpisa: EUR 14,9 mio EUR.

Izračun podpore na podlagi predloženega stroškovnika. Višina sofinanciranja je 60 %, ni zgornje omejitve pri višini zneska podpore.

Aktivnosti projekta lahko trajajo največ 36 mesecev.
Rok prijave: 24. avgust 2021 do 17.00.00 CET.

Rezultati in razpisna besedila so dostopni  na portalu Funding & tender opportunities.