BIO 25: DALEČ, TAKO BLIZU – poziv avtorjem

/
Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabi oblikovalce, arhitekte filmske ustvarjalce, grafične oblikovalce, oblikovalce interakcij, ilustratorje, pisce, animatorje, fotografe, raziskovalce in druge interdisciplinarne ustvarjalce k sodelovanju na 25. bienalu oblikovanja (BIO 25). Rok za prijavo je 10. julij 2016.

Farway So Close, BIO25MAO je objavil odprti poziv za sodelovanje na 25. bienalu oblikovanja (BIO 25) »DALEČ, TAKO BLIZU« s kustosinjama Angelo Rui in Majo Vardjan. Namenjen je oblikovalcem, arhitektom, filmskim ustvarjalcem, grafičnim oblikovalcem, oblikovalcem interakcij, ilustratorjem, piscem, animatorjem, fotografom, raziskovalcem in drugim interdisciplinarnim ustvarjalcem, ki nov format bienala vidijo kot eksperimentalno platformo za sodelovanje, preizkušanje in razvijanje idej ter izmenjavo izkušenj.

Izbrani udeleženci bodo v skupinah razvijali nove scenarije sobivanja, ki izhajajo iz trenj med oddaljenimi pomeni ter sodobnimi navadami, kot je poudarjeno v izjavi kustosinj. Skupine bodo ustvarjale pod vodstvom slovenskega profila, ki ne izhaja iz področja oblikovanja ali arhitekture, a je ključen sogovornik zaradi svoje strokovne usposobljenosti, ter z mednarodnim oblikovalci ali arhitekti, kot so Matali Crasset, Didier Fiúza Faustino, Mischer’Traxler, Formafantasma, Point Supreme, Odo Fioravanti in Studio Folder.

Razpis je odprt do 10. julija 2016.

Več informacij: www.bio.si; spremljajte Instagram: farawaysoclose_bio25, Twitter: @BIO_Ljubljana in FB.

MAO je vodja platforme Future Architecture Platform / FuturA s podporo Ustvarjalne Evrope.