projekt-z-zgodbo

PREDAVANJE Anastasiya Nurzhynska

Način, kako uporabljamo podatke, se je v zadnjem desetletju radikalno spremenil. Šli smo od klasičnega PR prek odnosov z javnostmi, do medosebnega komuniciranja prek socialnih medijev. In pred nami so novi izzivi. Informacijsko okolje še nikoli ni bilo tako konkurenčno v borbi za pozornost občinstva, kot je zdaj.

V prvem delu seminarja bomo razpravljali o tem, kako najti ravnovesje med svojimi sporočili in interesi občinstva. Kako so lahko vaše vsebine privlačne? V katerih primerih potrebujete medije in kdaj slavne osebnosti; in kako delati z njimi? Kako vašo akcijo razširiti v mednarodni prostor?

DELAVNICA KULTURA: »Evropski projekti sodelovanja in komunikacijska strategija« bo priložnost za preverjanje vaših projektnih idej in porajanje idej za komunikacijske strategije.

CED Slovenija bo za predstavnike kulturnih in ustvarjalnih sektorjev, ki se s projektom prijavljajo na jesenske razpise podprograma Kultura (projekti sodelovanja, evropske mreže, evropske platforme), omogočil brezplačno delavnico z Anastasiyo Nurzhynsko.

Praktične izkušnje z izvajanjem komunikacijskih strategij nam bodo zaupali Urška Purg (Muzej novejše zgodovine Slovenije, Eurovision – Museums Exhibiting Europe – EMEE) in Janez Janša & Marcela Okretič (Zavod za sodobne umetnosti Aksioma, Masters & Servers: Networked Culture in the Post-Digital Age).

Udeleženci delavnice morate poleg prijave najkasneje do petka, 27. maja, do 12. ure na naslov info@ced-slovenia.eu poslati tudi kratko predstavitev (največ 1 stran!) svoje projektne ideje v angleškem jeziku. Predavateljica bo lahko komentirala oz. predlagala izboljšave samo za vnaprej poslane kratke predstavitve projekta in strategije.

Prosimo, da predstavitev pripravite tako, da odgovorite na sledeča vprašanja:

1. WHAT? Briefly present the main project idea (what’s the aim?) and activities planned under the project.
2. WHO? List your partnership (who’ll be involved in the implementation?).
3. FOR WHOM? Who’s the core target audience(-s) (who’ll benefit)?; Please describe communication channels used by your audience.
4. WHY? What would you like to achieve with a help of communication?

ANASTASIYA NURZHYNSKA 

Strokovnjakinja za komuniciranje, program Kultura in ustvarjalnost Evropske unije in vzhodnega partnerstva. Anastasiya-Nurzhynska Anastasiya je dinamična strokovnjakinja za komuniciranje, ki že več kot petnajst let sodeluje z vladnimi, nevladnimi in mednarodnimi organizacijami.  Ima bogate izkušnje pri načrtovanju javnih kampanj za podporo razvoju kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, vladnih reform, reševanju konfliktov, spodbujanje gospodarskega razvoja ter spreminjanja odnosa do družbenih vprašanj. Svoje strokovno znanje deli kot predavateljica in mentorica. Prihaja sicer iz Ukrajine, veliko izkušenj pa si je pridobila v Evropi – vključno z regijo vzhodnega partnerstva, na Balkanu, v Afriki in Aziji.