Aktivnosti za krepitev zmogljivosti nosilcev naziva EPK

/
Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje in kulturo (DG EAC) je objavil poziv za izbor koordinatorja aktivnosti na področju krepitve zmogljivosti za bodoče Evropske prestolnice kulture (EPK). Rok za prijavo: 16. jan. 2019.

Evropska komisija izvaja zunanje in neodvisno ocenjevanje vsake evropske prestolnice kulture. Ugotovitve kažejo, da so med prestolnicami razlike pri izvedbi in izkoriščanju priložnosti ki jih ponuja naziv. Največja ovira je ravno pomanjkanje znanja in zmogljivosti za izvedbo celoletnih aktivnosti.
Namen poziva (EAC22/2018) je oblikovati nabor znanj, orodij in aktivnosti za krepitev zmogljivosti, izmenjave znanj in dobrih praks za izvedbo EPK.

Rok za prijavo: 16. januar 2019.
Več informacij o pozivu: DG EAC

Ali ste vedeli, da bo Slovenija ponovno gostila EPK leta 2025?
Postopek izbora mesta pa se bo začel odvijati že naslednje leto.

Katera mesta se bodo potegovala za naziv in kakšni so njihovi načrti, izveste na dogodku Mesta v Hiši EU: od ustvarjalnih povezav do Evropske prestolnice kulture. V goste smo povabili predstavnike mest, ki so napovedale kandidaturo za EPK 2025: mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana, mag. Neda Rusjan Bric, vodja kandidature Nova Gorica EPK 2025, Dejan Süč, koordinator projekta EPK Lendava 2025 in Toni Cahunek, koordinator Projektne skupine Kranj 2025 za EPK. Pogovor bo moderiral predstavnik ene bolj uspešnih EPK – Linz09, Simon Lachner.