Aksioma vabi ustvarjalce k prijavi umetniških projektov – U30+

/
Ustvarjalke in ustvarjalci do 35 let lahko sodelujete pri prijavi novih umetniških projektov za obdobje 2017–2018. Rok za prijavo je 14. avgust 2016.

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti iz Ljubljane vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za obdobje 2017–2018.

Sprejete bodo prijave s področij novomedijske, vizualne in uprizoritvene umetnosti (in iz vseh nedoločenih vmesnih con), prednost pa bodo dali kritičnim, subverzivnim in družbeno angažiranim projektom, ki se ukvarjajo (a ne izključno) z vprašanji identitete in državljanstva v dobi omrežij in raziskujejo nove izzive in/ali priložnosti, ki nam jih prinaša določanje državljanstva in identitete s pomočjo podatkov.

Izbrani bodo do 3 projekti, ki bodo premierno predstavljeni v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani. Izbranim ustvarjalkam in ustvarjalcem bo Aksioma ponudila mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo, foto- in videodokumentacijo dogodka ter možnost postprodukcije (ponovitve).

Aksioma prav tako vabi, da si pred prijavo natančno ogledate aktivnosti in usmeritve zavoda Aksioma v zadnjih letih, vključno s projektom Masters&Servers*.

Prijave pošljite najkasneje do 14. avgusta 2016 na hana.batistic@gmail.com.

Tukaj več o tem, kaj naj vsebuje prijava in o pogojih za prijavo projektov.

*Projekt s podporo podprograma Kultura, programa Ustvarjalna Evropa Evropske unije. Več o projektu Masters&Servers tudi na CED Slovenija.