20. konferenca Europa Cinemas v Bukarešti

/
Evropsko združenje prikazovalcev Europa Cinemas je 25. obletnico obstoja proslavilo na 20. jubilejni konferenci v Bukarešti (24.-26. nov. 2017). V fokusov razprav je bila prihodnost kinematografov, ki se danes soočajo s hitro spreminjajočimi se pogoji prikazovanja filmov. Tam so bili tudi slovenski predstavniki Art kino mreže Slovenije.


Mreža Europa Cinemas tudi s podporo podprograma MEDIA pomembno krepi operativno in promocijsko delovanje kinematografov, ki prikazujejo kakovostne evropske filme in jih pospremijo z različnimi spremljevalnimi vsebinami (še posebej za mlada in nova občinstva).

Združenje Europa Cinemas je na slavnostni konferenci v Bukarešti, v ospredje postavilo položaj kinematografov, ki se danes soočajo s hitro spreminjajočimi se pogoji prikazovanja filmov (digitizacija, vsebine na zahtevo, spremembe v navadah obiskovalcev). Svojim članom je obljubilo podporo in jih opremilo z nasveti, kako se spopasti z delovanjem kinematografov v današnjem času. Člani mreže so nato razpravljali o značilnostih in zakonitostih »evolucije kinematografov«, in to na kulturno-družbeni ravni, kot tudi v luči sodobnih gospodarskih tokov.

Konference se je udeležila delegacija slovenskih predstavnikov Art kino mreže Slovenije, Nina Peče, direktorica Kinodvora, pa je prav tam tudi predavala na temo Neodvisnost izbire: izzivi in priložnosti za kinematografe.


Zaključki konference so dostopni prek Europa Cinemas tukaj.
*Foto: Koen Van Daele (Kinodvor) / Ionut Dobru (Europa Cinemas).