Vabljeni v Pécs na konferenco o razvoju občinstev

/
Konferenca »THE KEY TO RAISING ATTENTION – challenges and perspectives of audience development along the Danube.«, ki bo od 11.–13. okt. 2017 na Madžarskem je del projektni aktivnosti Podonavske platforme za kulturo, ki je financirana iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in Instrumenta za predpristopno pomoč.
INTERREG DTP CultPlatForm_21 – 1st Transnational Project Conference. Foto: http://www.kodalykozpont.hu.
INTERREG DTP CultPlatForm_21 – 1st Transnational Project Conference. Foto: http://www.kodalykozpont.hu.

Zsolnay Heritage Management Nonprofit Ltd v sodelovanju z Ministry of Science, Research and the Arts Baden-Württemberg med 11. in 13. oktobrom 2017 v Pécsu na Madžarskem (Kodály Conference and Concert Centre) organizira konferenco na temo razvoja občinstev, s fokusom oblikovanja turističnih strategij in vključevanja kulturne dediščine v Podonavju.

Program konference in ostale praktične informacije preverite tukaj.
Konferenca je brezplačna, organizator pa vas vseeno naproša, da se registrirate do 30. septembra 2017.

Vir: Danube Culture Platform.
Vir: Danube Culture Platform.

Konferenca je del projekta Podonavske platforme za kulturo (Danube Culture Platform), oblikovane za nov pristop k sodelovanju med različnimi deležniki na področju kulture in turizma. Cilj projekta je ozavestiti mednarodno javnost o nepremični kulturni dediščini, zgodovinskih krajih in dogodkih na območju Podonavja in jih povezati z evropskimi kulturnimi potmi.
Več o platformi, pri kateri kot pridruženi partner sodeluje zavod Motovila, tukaj.

Ali ste vedeli, da je Pécs leta 2010 gostil Evropsko prestolnico kulture, z zgodnjekrščansko nekropolo pa je od leta 2000 tudi vpisan na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine?