Kako pridobiti PIC kodo in spletno prijavnico

/
Za sodelovanje na razpisih programa Ustvarjalna Evropa, se mora posamezna organizacija registrirati na ECAS portalu in pridobiti t. i. identifikacijsko PIC kodo za vpis v prijavni obrazec. Preverite, ali ste PIC kodo že pridobili preko sodelovanja na drugih razpisih EU programov. Predvsem pa ne odlašajte z registracijo!

Vse organizacije, ki želijo sodelovati na razpisih programa Ustvarjalna Evropa, se morajo pred izpolnjevanjem spletne prijavnice najprej registrirati na ECAS (European Commission Authentication Service) portalu za izobraževanje, avdiovizualno dejavnost, kulturo, državljanstvo in prostovoljstvo. Cilj registracije na portalu ECAS je pridobiti t. i. identifikacijsko kodo PIC (Participant Identification Code), ki je osnovni in nujni predpogoj za spletno prijavo na katerikoli razpis programa Ustvarjalna Evropa. Vaši organizaciji bo dodeljena trajna koda, ki jo skrbno shranite za morebitne prihodnje prijave.

Preverite, ali je vaša organizacija PIC kodo že pridobila preko sodelovanja na preteklih razpisih programa Ustvarjalna Evropa ali drugih EU programov financiranja (npr. Erasmus+, Evropa za državljane, Obzorje 2020). V tem primeru vam PIC kode ni potrebno ponovno pridobiti, saj ste že registrirani. Uporabite torej že pridobljeno PIC kodo.

Devet korakov, kako do PIC kode in e-prijavnice

1) Na portalu uporabnikov (Participant Portal) registrirajte svojo organizacijo: na povezavi Register organisation vnesite potrebne podatke, vključno z izpolnjenim obrazcem za pravno osebo. Po uspešno končanem postopku boste pridobili PIC kodo. 
2) Na dnu strani kliknite na povezavo e-forms (e-obrazci). 
3) Svojo prijavnico generirate s klikom na create new application form (ustvari nov prijavni obrazec).
4) Vpišite svoje uporabniško ime in geslo, ki ste ju prejeli pri vpisu v register na ECAS portalu. 
 

5) Izberite program Creative Europe (Ustvarjalna Evropa), nato pa kliknite na vrstico, v kateri je navedena razpisna shema, ki vas zanima. Pri tem bodite pozorni, ali ste pravilno izbrali naziv sheme, vrsto/žanr projekta in razpisni rok, na katerega se prijavljate.

6) Vpišite svojo PIC kodo in kliknite Create Application e-form (oblikuj prijavni e-obrazec).

7) Shranite e-obrazec na svoj računalnik.

8) Preden začnete izpolnjevati prijavni obrazec za razpis programa Ustvarjalna Evropa natančno preberite razpisno besedilo (Call notice) in smernice izbranega razpisa (Guidelines).

9) Pri izpolnjevanju prve strani e-obrazca še enkrat pozorno preverite, ali izpolnjujete pravo prijavnico za pravi projekt in ustrezen rok (npr. če ste slučajno izbrali prijavni obrazec za dokumentarne filme, v resnici pa prijavljate igrani film, bo avtomatično vnesen znesek MEDIA podpore, ki vam je na voljo, napačen in ga ne bo možno naknadno popraviti).

 

V primeru tehničnih težav z izpolnjevanjem prijavnega e-obrazca se obrnite na EACEA podporno službo v Bruslju, in sicer na e: eacea-helpdesk(at)ec.europa.eu ali T: +32 2 299 0705.

Za več Kako do PIC kode v navodilih, ki jih je pripravila Izvajalska agencija EACEA.