Filmski teden Evrope 2017 – 30 brezplačnih projekcij!

/
Od 4. do 22. maja 2017 se bo v dvanajstih slovenskih mestih zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij filmov sodobne evropske produkcije s podporo podprograma MEDIA.

V okviru še enega Filmskega tedna Evrope se obeta pester filmski program. Na sporedu sta na primer tudi dva nagrajena filma Toni Erdmann (nagrada Evropskega parlamenta LUX) nemške režiserke Marene Ade ter Jaz, Daniel Blake (prejemnik Zlate palme) britanskega režiserja Kena Loacha. Oba predvajana filma, ki ju priporočamo, sta podprta iz podprograma MEDIA EU programa Ustvarjalna Evropa.

Med 4. in 22. majem 2017 bo na ogled kar tridesetih projekcij, in to v Celju, Cerknici, Izoli, Kranju, Ljubljani, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Pivki, Postojni, Ptuju in na Ravnem na Koroškem. Spored preverite tukaj, za brezplačne vstopnice pa povprašajte na posameznih lokacijah filmskih projekcijah.

Več informacij: Mreža Europe Direct.

filmski_teden_evrope_2017

Filmski teden Evrope organizirajo regionalne Informacijske točke Evropske unije Europe Direct v Sloveniji v sodelovanju z lokalnimi kinematografi po državi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa (zavod Motovila) in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, njihov namen pa je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.