Ex Oriente 2017

MEDIA usposabljanje
Inštitut za dokumentarni film išče kreativne dokumentarne projekte v razvoju ter v zgodnji fazi produkcije, za sodelovanje v novi izdaji priznane mednarodne delavnice Ex Oriente Film. Rok za prijavo je 4. maj 2017.
Kdaj
do  
Kje
Split, Jihlava, Praga
Prijave zaprte

Ex Oriente Film je mednarodni program usposabljanja, ki se osredotoča razvoj in produkcijo ustvarjalnih dokumentarnih filmov iz srednje in vzhodne Evrope. Program je sestavljen iz treh rezidenčnih delavnic na katerih se udeleženci podrobneje seznanijo z razvojem, naracijo in vizualno podobo, pripravo finančne in distribucijske strategije ter iskanjem mednarodnih partnerjev na primeru svojega projekta.

Kdo se lahko prijavi?

Program je namenjen režiserjem in producentom z ustvarjalnim dokumentarcem v razvoju ali produkciji (dolžina do 52′) iz srednje in vzhodne Evrope. Izbranih bo 12 dokumentarnih projektov.

Termini delavnic v obdobju 2017/18:
– 26. junij – 1. julij 2017 (Split, Hrvaška)
– 23.-28. oktober 2017 (Jihlava, Češka republika, v sodelovanju z Jihlava IDFF)
– 6.-12. marec 2018 Vzhodnoevropski forum (Praga, Češka republika,  v sodelovanju z East Doc Platform in One World IFF)

Kotizacija: 1.800 EUR na projekt. V ceno je vključena nastanitev in hrana za celotne program za dve osebi – režiserja in producenta.

Možnost šolnine: Udeleženci lahko zaprosijo za šolnino za delno kritje stroškov. Kot dokazilo morajo priložiti, da ni možnosti nacionalnega kritja stroškov udeležbe.

Rok za prijavo: 4. maj 2017 

Več informacij:
Kristyna Balaban / Manager: kbalaban@dokweb.net
Tereza Ritterová  / Coordinator: tereza@dokweb.net

E: https://www.dokweb.net/activities/ex-oriente-film/2017/2017-edition-details