Center za kreativnost odpira vrata!

/
Ob odprtju Centra za kreativnost v Ljubljani vas Muzej za arhitekturo in oblikovanje med 16. in 18. novembrom vabi na mednarodno konferenco, ki bo gostila številne domače in tuje strokovnjake iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev ter različnih ministrstev. Tridnevni dogodek pomeni odlično priložnost za mreženje, vzpostavljanje poslovnih stikov in izmenjavo znanj!

czk_otv kon_motovila

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) bo v obdobju 2017–2022 s podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj in RS v vrednosti nekaj več kot 5,6 milijona EUR vzpostavil platformo Center za kreativnost (CzK). Center bo omogočal sodelovanje in povezovanje med »kulturnim in kreativnim sektorjem« (KKS) ter številnimi javnimi in zasebnimi deležniki z različnih področij, kot so gospodarstvo, izobraževanje, strokovna združenja, znanost, raziskave, turizem itd..

Cilj CzK je prispevati k izmenjavi novih znanj, veščin, dobrih praks v različnih sektorjih, implementaciji ustreznih politik na tem področju ter k učinkovitejšemu delovanju in razvoju KKS. Hkrati bo center spodbujal razvoj novih izdelkov in storitev, višjo dodano vrednost, povečanje prepoznavnosti blagovnih znamk in nova delovna mesta, pa tudi povečanje prisotnosti in prepoznavnosti podjetij, deležnikov in KKS na nacionalnem in mednarodnih trgih.

CzK odpira vrata z mednarodno konferenco

MAO skupaj s partnerji ob otvoritvi CzK, med 16. in 18. novembrom 2017 v Ljubljani, organizira mednarodno konferenco, ki bo ponudila vpogled v nekatere aktualne projekte s področja KKS, od oblikovanja, arhitekture in kulturnega turizma do popularne glasbe, mode in filma. Program konference vključuje predstavitve številnih domačih in tujih strokovnjakov iz KKS, okrogle mize in pogovore. Število mest je omejeno, zato so potrebne prijave.

Hkrati ste vabljeni na poslovno-družabni cocktail party, ki bo v četrtek, 16. nov. ob 19. uri, še posebej če ste povpraševalec ali ponudnik ustvarjalnih storitev. Na dogodek ste vabljeni vsi, ki želite navezovati ustvarjalne in poslovne stike na bolj sproščen način. Dogodek bo povezoval mojster performativne besede Goran Medjugorac, manjkali pa ne bodo niti koktajli in dobri ritmi. Prijavo pošljite na info@mao.si.

Ne nazadnje pa bo ekipa CzK predstavila načrte delovanja centra ter ciljna področja in vsebine, s katerimi se bo CzK ukvarjal v obdobju od 2017 do 2022.

Vabljeni!